Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Europæisk Selskab til ny debat – måske ændringer

23. Mar. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Det europæiske selskab er aldrig blevet den succes, som EU-kommissionen havde regnet med for fem år siden. Kun få selskaber er oprettet og driver virksomhed i flere lande på vilkår som et enkelt selskab.

EU-kommissionen tager nu konsekvensen og undersøger, om der er behov for ændringer. EU-kommissær Michel Barnier vil have undersøgt, hvordan reglerne for det europæiske selskab fungerer i praksis.

- Vi har nu, fem år efter lanceringen, en god mulighed for at se, hvordan det europæiske selskab (SE) fungerer i praksis. Jeg er overbevist om, at SE kan medføre markant færre udgifter for selskaber, der driver virksomhed på tværs af grænserne, udtaler Michel Barnier

Han erkender, at ordningen har haft større succes i nogle lande end i andre. Det er den kendsgerning, kommissæren for det indre marked nu tager konsekvensen af.

- Jeg vil gerne finde ud af hvorfor, og om der er behov for, at vi forbedrer de eksisterende regler. Jeg opfordrer alle interesserede parter til at give deres synspunkter til kende, siger Michel Barnier.

Kommissionen fik for to år siden udarbejdet en rapport om det europæiske selskab. Den rapport lægger Kommissionen nu ud, så alle interesserede nu kan komme med kommentarer til frem til den 23. maj.

Kommissionen spørger samtidig blandt andet, om der er incitamenter til at oprette et europæisk selskab.

I dag er det især tyske selskaber, der har benyttet sig af muligheden. Det gælder blandt andre kendte koncerner som Porsche-fabrikkerne, forsikringsgiganten Allianz, BASF og MAN. pmh
Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.