Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

EU-patent stadig uafklaret efter 20 års arbejde

07. Dec. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

07.12.11 EU-landenes økonomi- og erhvervsministre tog et skridt i retning af at få vedtaget et EU-patent, men efter 20 års arbejde er det stadig ikke på plads. På ministrenes rådsmøde i Bruxelles var der bred støtte til en pakke med kompromisforslag fra det polske EU-formandskab, men lande kæmper stadig om at få hovedsædet for en fælles patentret. Samtidig protesterer Italien og Spanien stadig mod, at de to landes sprog ikke bliver godkendt på ansøgningsskemaer.

Alligevel mente den polske økonomiminister, Waldemar Pawlak, ministrene aldrig har været så tæt på at blive enige. Det bliver nu det kommende danske EU-formandskab, der skal gå videre og forsøge at få patentet på plads. Både Frankrig, Tyskland og Storbritannien ønsker at blive hjemsted for patentet.

Det skønnes, at der er milliardbeløb at spare for erhvervslivet, hvis der bliver et fælles patent, så virksomheder ikke behøver at søge i rækken af lande. Samtidig vil det især gavne de små og mellemstore virksomheder, blandt hvilke en stor del i dag opgiver at ansøge, fordi det er dyrt og besværligt.pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.