Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

09.04.08 Fransk og EFS pres for selskabsskat

09. Apr. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-landenes kamp om arbejdspladser og investeringer kan føre til, at landene sætter selskabsskatterne ned for at tiltrække virksomheder. Det er uheldigt, fastslog generalsekretæren for den europæiske faglige sammenslutning, EFS, John Monks, da han talte på en skattekonference, som EU-kommissionen holdt i Bruxelles.

- Kan der ikke i det mindste blive tale om en EU-aftale om selskabsskatter? Kan den monetære union bare få en smule økonomisk union over sig, så det ikke altid handler om at ”gøre naboen til tigger, spurgte John Monks.

Det kommende franske EU-formandskab agter at gøre forsøget. Den franske regering er langt inde i planlægningen af formandskabet fra juli til januar, og i planerne indgår også et nyt forsøg på at få vedtaget en bund under det, som landene henter hjem i selskabsskatter.

Den franske økonomi- og beskæftigelsesminister, Christine Lagarde, sagde på konferencen, at det drejer sig om både at få hul på selve den sats, der gælder for selskabsskatten, og så grundlaget for skattebetalingerne.

EU-kommissionen har allerede taget spørgsmålet om en skattebase op. Det gælder for eksempel om skattefradrag og afskrivningsregler, der er vidt forskellige i landene og dermed også har betydning for, hvad firmaerne betaler i skat i de forskellige lande.

- Hvis vi kunne blive enige om en skattebase ville det være positivt, sagde Christine Lagarde.

Selve selskabsskatten er blot 12 procent i Irland, men 33 procent i Frankrig.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.