Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

EU-Kommissionen letter kontrol med beskeden statsstøtte

03. Feb. 2012 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

03.02.2012 EU-Kommissionen forbereder nye regler for statsstøtte, så den fokusere på større støtte og letter kontrollen med den mindre hjælp. I dag skelnes der ikke mellem statsstøtte, der er omfattende eller en lille støtte.

De nye regler vil ifølge European Voice blive den mest omfattende reform af reglerne for statsstøtte i 50 år. Reformen ventes også at gøre det lettere for medlemslandene finde ud af, hvilken støtte der er berettiget og kan fremme vækst og beskæftigelse uden at komme i konflikt med reglerne.

Det ventes blandt andet at betyde, at det bliver lettere at støtte forskning, udvikling og innovation, der har betydning for den økonomiske vending og ny fremgang. Den såkaldte i dag omtalt som ”dårlig hjælp” ikke behøver at blive straffet, hvis den ikke har nogen betydning for det indre marked.

EU-Kommissionen har set mindre stramt på statsstøtte under krisen. Den belgiske tænketank Bruegel finder, at Kommissionen har været fleksibel uden at optræde som et gummistempel i godkendelse af projekter. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.