Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

06.09.10 EU-kommissær vil af med britisk EU-rabat

06. Sep. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Kontroversielle udmeldinger fortsætter om EU’s budget endnu langt før, at EU-landene for alvor tager fat på diskussionen om pengene til EU frem til 2020.

Den britiske regering finder, at beløbet til EU i dag er for højt. Nu siger EU-kommissær Janusz Lewandowski, at den særlige rabat, som Storbritannien har, må høre fortiden til. Når EU skal forhandle de kommende års budgetter, må den britiske rabat stoppe.

Det var den tidligere konservative premierminister Margaret Thatcher, der fik indført rabatten i 1984, fordi briterne ikke fik større del af især EU’s støtte til landbruget. Rabatten er kommet op på tre milliarder euro. Lewandowski siger i et interview med det tyske Handelsblatt, at betingelserne for rabatten er forsvundet. De britiske indkomster er øget væsentligt siden 1980’erne.

Tyskland er langt den største bidragyder til EU’s budget. Den tyske kansler, Angela Merkel, afviste i sommer EU-kommissionens forslag til næste års budget. Der er nu et kompromis, som sætter beløbet ned.

En væsentlig diskussion om de kommende års EU-penge bliver beløbet til landbruget. Polen har allerede udmeldt, at der ikke må røres ved principperne for den støtte.

Det kommende danske EU-formandskab får i 2012 problemet med at få en ny syvårig finansoversigt på plads.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.