Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

19.12.08 Forskning og udvikling får løft i EU i 2009

19. Dec. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

60 milliarder  er sat af på EU’s budget for næste år til forskning, udvikling, beskæftigelse og regional udvikling og alt det, der går under en bæredygtig udvikling. Dermed bliver de områder dem, der får flest penge. Landbruget, der en gang dominerede pengestrømmen fra EF og EU, henter stadig 40 milliarder . Men en stigende del af de penge går til udvikling af landbrugsområder og kampen mod klimaændringer.

Landbrugsstøtten er i dag placeret inden for det, der hedder beskyttelse og forvaltning af naturressourcer.

Europa-Parlamentet godtog på samlingen i Strasbourg budgettet for 2009. EU-kommissær Dalia Grybauskaité var tilfreds med, at der bruges flere penge på fremtiden. Hun pegede i en tale på, at budgettet kan hjælpe EU-landene ud af den nuværende økonomiske krise og også forberede landene på fremtiden.

- Vi må svare på den nuværende krise, men også forberede os på livet efter den og være sikre på, at vi bruger pengene på de rette ting, til den rette tid og på den rette måde, sagde Dalia Grybauskaité.

De 60 milliarder  er 45 procent af EU’s budget. Af det går 6,8 milliarder til forskningsprojekter. Det er en stigning på 11 procent. Forskning er en del af konkurrencepolitikken, der samlet får 12 milliarder  til en række vidt forskellige projekter inden for også beskæftigelsespolitikken. Sammen med programmer for innovation bliver det 22 procent mere end i år.

Den livslange læring får en milliard  at rutte med. Det er 6,5 procent mere end i år.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.