Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

28.10.09 EU-kommissionen lægger op til direkte skat til fællesskabet

28. Oct. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Skat på flyrejser, telefonsamtaler og pengeoverførsler bliver nogle af de måder, EU for fremtiden henter en del af indkomsterne hjem. Står det til EU-kommissionen er det slut med de direkte bidrag fra de enkelte EU-lande, fremgår det af et lægget arbejdspapir fra Kommissionen.

EU’s budget løber frem til 2014, og der er allerede indledt diskussioner om de kommende betalinger. I diskussionerne indgår den rabat, som Storbritannien i dag har. Men også de nye landes mindre betalinger er til debat. Det er således påfaldende, at en række østlande har meget lave skatter, og at de henter betydelige summer fra EU’s kasser. Samtidig har flere og flere et system med en såkaldt flat-rate, så alle betaler den samme lave procent af indtægterne.

I det papir, der er sluppet ud, foreslår Kommissionen, at Storbritannien ophører med at have sin rabat, der er omkring 4,9 milliarder euro værd.

Forslag på skatteområdet kræver enstemmighed i EU.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.