Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

09.09.09 Nyrup: Barrosos oplæg er ”Business as usual”

09. Sep. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Formanden for de europæiske socialister, Poul Nyrup Rasmussen, finder ikke, at der er nye visioner i det oplæg, som EU-kommissionens formand, José Manuel Barroso, lagde frem som sit program for en ny fem-årig periode i EU-kommissionen. Barroso, der i dag mødes med blandt andre den socialistiske gruppe i Europa-Parlamentet for at få støtte fra den, overbeviser ikke formanden for det europæiske socialistparti.

- En nærmere analyse viser, at 95 procent af programmets udtalelser og forslag er hentet fra gamle initiativer fra Kommissionen. Det er ”business as usual” uden nogen europæisk vision om, hvordan vi tackler de massive udfordringer, vi står overfor, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Han peger på, at krisen har betydet otte millioner flere arbejdsløse, og at ledigheden kan runde 30 millioner i 2011.

- Men Barroso tror, vi kan fortsætte som hidtil med en forældet redningsplan og uden nye europæiske initiativer. Det er ingen tilslutning til en ambitiøs, ny strategi til at bekæmpe massearbejdsløsheden blandt vore borgere. Der er ingen vision om, hvordan vi undgår en katastrofal nedgang i de europæiske fremtidsperspektiver og levestandard i de kommende år.

Han mener, at fremtiden ligger i et nyt europæisk projekt i de kommende fem år. Borgerne i Europa fortjener noget bedre end ”business as usual”, mener formanden for de europæiske socialister og socialdemokrater. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.