Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

03.09.08 Kampagne for en kvinde på en af topposterne i Europa

03. Sep. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Venstres medlem af EU-parlamentet, Karin Riis-Jørgensen, har indledt en kampagne, der skal fører til, at en af topposterne i EU besættes af kvinder.

- Når man vælger kandidater til topposter i EU, så sørger man for, at alle europæiske borgere er repræsenteret. Det vil sige, at man lægger vægt på at såvel små som store lande, gamle som nye medlemslande, de forskellige politiske partier osv. er repræsenteret. Men hvad med fordelingen mellem mænd og kvinder, spørger Karin Riis-Jørgensen.

- Til næste år skal vi have en ny formand for EU Kommissionen, Europa-Parlamentet, Rådet samt en EU udenrigsrepræsentant, og taget i betragtning at halvdelen af den europæiske befolkning er kvinder, og at vi har kvoter for fordeling af alt andet i EU, så mener jeg, det er passende at inddrage kønsaspektet i udpegningen af kandidater. Men indtil nu er ingen kvinder blevet nævnt i forbindelse med topposterne. Der findes ellers rigeligt med egnede kvinder til at varetage en af disse poster. Det handler om at se med andre øjne og rekruttere på en ny måde.

Derfor har Riis-Jørgensen startet en postkortkampagne så alle kan være med til at sende kvinder til tops i EU. Karin Riis-Jørgensen var i 2004 Venstres spidskandidat, men genopstiller ikke. Hun har netop overladt pladsen som leder af Venstres gruppe i parlamentet til Anne E. Jensen.
Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.