Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

21.05.08 EU-parlamentets assistenter ansættes gennem bureauer

21. May. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-parlamentets ledelse har godkendt et omfattende forslag til nye ansættelsesformer for EU-parlamentarikernes assistenter.

Det er en kerne i forslaget, at parlamentarikerne selv kan fastsætte lønnen for den enkelte assistent – hvoraf mange arbejder meget nært sammen med de EU-ansatte funktionærer med helt anderledes vilkår og usædvanligt høje lønninger.

Reformen er et forsøg på at imødekomme den kritik, der er kommet i kølvandet på afsløringer af misbrug af de midler, som det enkelte parlamentsmedlem hidtil har fået stillet til rådighed for at ansætte sin egen ”stab” i parlamentet og i hjemlandet, hvor ansættelsen lejlighedsvis er forekommet i tilknytning til et partikontor eller national parlamentsgruppe.

Blandt de vedtagne ændringer er, at de assistenter som i fremtiden arbejder i medlemmets hjemland, skal administreres af bureauer, der i parlamentets meddelelse om beslutningen kaldes ”godkendte betalingsagenter, der er specialiserede i skattemæssige og sociale aspekter af ansættelseskontrakter, som vil være ansvarlige i forhold til det pågældende lands skatte- og sociallovgivning”.

Assistenter ansat i Bruxelles skal ansættes på kontrakter, der nu skal udarbejdes i fællesskab med de øvrige institutioner, men den enkelte EU-parlamentariker får mulighed for at bestemme både hvem, der skal ansættes, ansættelseslængden og lønnen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.