Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

02.04.09 Clinton vil have praktisk miljøpolitik og ikke kun klimaaftale

02. Apr. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton talte den praktiske miljøpolitiks sag, da han i dag indledte Global Progressive Forums todages konference i Bruxelles. Som en række politikere gjorde det før G20-mødet i London advarede også Clinton mod for mange ord og for lidt handling. Og handlingen kunne allerede gå i gang nu.

- I stedet for at tale om, hvad der skal ske på klimakonferencen i København, så brug tiden på at få forvandlet din lokale losseplads til en energimæssig og økonomisk mulighed. Jeg kan gøre mere for at få en aftale i København ved at rydde op i et par lossepladser end ved at holde alverdens taler. Folk vil ikke høre, hvad jeg siger, men se, hvad jeg gør, sagde Bill Clinton uden at nævne, hvor man kan se ham rydde op i den kommende tid.

Den tidligere præsident så tre store udfordringer i verden, ustabiliteten, uligheden og truslen fra klimaforandringerne. Han advarede mod, at verden under den nuværende krise trækker sig tilbage til nationale løsninger og national politik.

- Vi kan ikke få en langvarig og bæredygtig fremtid for vores eget land alene. Det skal gælde hele verden, sagde Clinton, som flere gange understregede, at verdens udfordringer ikke kan tackles hver for sig.

Global Progressive Forum er oprettet af det europæiske socialdemokrati, PES. Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen er den egentlige initiativtager, efter han blev formand for PES. Han var også GPF’s første formand og sagde ved indledningen i dag, at der er behov for en egentlig New Deal, hvis den økonomiske krise i verden skal bekæmpes.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.