Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

05.10.10 EU-krav om stramning af CO2-politik

05. Oct. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Europa-Parlamentets miljøudvalg lægger op til en stramning af klimapolitikken. Et flertal i udvalget støttede i dag, at EU hæver ambitionsniveauet og uden forbehold går ind for en reduktion på 30 procent af CO2-udslippet i 2020.

VK-regeringen har allerede meldt ud, at den lægger op til en stramning af EU’s mål, der siger en reduktion på 20 procent, hvis lande den øvrige verden ikke går længere. Socialdemokraternes Dan Jørgensen, der er næstformand for miljøudvalget, foreslog her, at udvalget også skærpede politikken og støttede de 30 procent. Han mener, det er en fantastisk beslutning, udvalget tog.

- EU skal gå forrest og tage lederskab, hvis vi skal have nogen chancer for få gang i klimaprocessen igen efter fiaskoen i København, siger Dan Jørgensen.

EU-kommissær Connie Hedegaard roste den danske regering, da statsminister Lars Løkke Rasmussen lagde de danske tanker frem. Hun kan nu glæde sig over, at også Europa-Parlamentet er på vej til at støtte en stramning af den europæiske politik.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.