Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Polen blokerer for langsigtede CO2-mål

12. Mar. 2012 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

12.03.2012 EU-landenes miljø- og klimaministre blev på deres rådsmøde i Bruxelles fredag ikke enige strammere mål for en lavemissionsøkonomi i 2050. Som under det ungarske EU-formandskab fortsatte Polen modstanden mod at hæve målene under det danske.

Polen finder ikke, at landet kan nå at omstille sig til nye mål, som EU-kommissær Connie Hedegaard lagde op til skulle være en reduktion af drivhusgasserne med 40 procent i 2030, 60 procent i 2040 og 80 procent i 2050 i forhold til 1990. De hidtidige mål siger blot 60 procent i 2040.

Landene holder fast ved, at de skal opnå en reduktion på 20 procent i 2020. Også på det punkt foreslog EU-Kommissionen tidligere, at der blev en reduktion. Polen modsatte sig imidlertid allerede i juni sidste år, at målet blev sat op til 25 procent.

EU-Kommissionen fastholder på baggrund af analyser, at det ikke det ikke koster meget ekstra at hæve målene, fordi investeringerne hurtigt kommer tilbage i form af lavere energiomkostninger.

Kommissionen peger samtidig på, at omstillingen til en mere klimavenlig økonomi skaber 1,5 millioner job i 2020. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.