Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.03.10 Hedegaard afviser kritik af EU’s klimamål i Mexico

15. Mar. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-kommissær Connie Hedegaard afviste i aften, at EU slækker på ambitionerne for målene på den næste klimakonference i Cancun i Mexico. Det er stadig EU’s mål at komme så langt med en klar politik for aktiv handling. Blot må hun erkende, at alle måske ikke er parate til at tage de fulde skridt på alle områder.

- Måske kan man ikke levere alt i Mexico. Men det er ikke det samme som at sige, at Mexico ikke kan levere noget. Det er ikke meldingen fra Kommissionen, og det er ikke meldingen fra ministrene, sagde Connie Hedegaard på et pressemøde i Bruxelles efter et møde blandt EU-landenes miljøministre.

Den danske klimakommissær fastholdt, at EU står i spidsen for, at mødet i Cancun kommer så langt som muligt. Hun mente, at det var afgørende at få støtten til ulandene på plads, og at alle landene lever op til det, der blev aftalt på FN-konferencen i Købehavn. Hun mente ikke, at EU var gået fra et mål om at få udslippet af drivhusgasser ned med 30 procent. Der var masser vundet ved det, når det gjaldt innovation og job. Så de 30 procent var en investering. Men der var blot betingelser forbundet med det.

Konklusionerne fra miljøministrene siger da også, at EU-kommissionen i juni må komme med analyse af konsekvenserne ved at sætte målet til 30 procent og ikke 20. Ministrene erkender, at der er sektorer, der sender flere drivhusgasser ud i atmosfæren end andre. Ministrene lægger op til at få undersøgt, hvilken form for hjælp, sektorer kan få, uden at det strider mod handelsregler.

Arbejdsmarkedets parter kan blive inddraget i analyser af, hvad konsekvenserne er for sektorerne. Ministrene vil også have konsekvenserne for landbruget undersøgt.

Ministrene står også ved, at EU er parat til at hjælpe udviklingslandene med at få gang i klimapolitikken med 2,4 milliarder euro årligt fra i år til 2012, og at den samlede hjælp for de udviklede lande kan komme op på 100 milliarder dollar årligt fra 2020.

EU-landene har også en forpligtelse til at gå i spidsen med at nedbringe CO2-udslippene i 2050. De må ned med 80-95 procent i forhold til 1990.

Connie Hedegaard understregede på mødet i aften, at det, man ikke opnår i dag, koster langt mere, desto længere man venter.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.