Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

20.02.09 ERASMUS fører til reformer inden for højere uddannelser

20. Feb. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Erasmus-programmet, der er et af EU’s ældste uddannelsesprogrammer, har ført til en række reformer og internationaliseringer inden for de højere uddannelser både i de enkelte lande, i Europa og også videre internationalt.

Det når EU-kommissionen frem til i et studie, som EU-kommissær Ján Figel lagde frem i dag i Bruxelles. Han fremhævede, at programmet er bedstefar til nogle af de største reformer inden for de højere uddannelser i Europa. Det gjaldt især Bologna processen, hvor blandt andet 46 lande i Europa skaber et særligt rum for de højere uddannelser i 2010.

Men Erasmus har selv bidraget til, at uddannelser er forbedret, og at det er blevet lettere for de uddannede at få job også i andre lande. Programmet har støttet, at unge og også ældre studerer i andre lande, men har også fremmet hjemmeundervisning.

Forskning er en hovedprioritet i EU, og programmet har fremmet internationale projekter. Et bedre samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv er også en prioritet i EU’s forsknings- og vækstpolitik. 30 procent af de institutioner, der deltager i Erasmus-programmer, siger, at der er blevet et tættere samarbejde.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.