Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

13.01.11 EU og USA hylder samarbejde om uddannelse – 6.000 udveksles

13. Jan. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Omkring 6.000 studerende og færdige akademikere fra EU og USA ventes mellem 2006 og 2013 at benytte de muligheder, der er for støtte til udveksling. Den amerikanske stat og EU-Kommissionen finansierer et særligt Schuman-Fulbright Program, der giver støtte til et semester eller fuldt år på uddannelsesinstitutioner i EU og USA, der er med i ordningen for udveksling.

Både den amerikanske EU-ambassadør, William E. Kennard, og EU-kommissær Androulla Vassiliou hylder de muligheder, der er i programmet, der er en del af det større Atlantis Program for samarbejde om især højere uddannelser. EU og USA investerer over 43 millioner euro i politisk samarbejde og universitetsprojekter. Amerikanske studerende og universitetsfolk kan også få støtte gennem det særlige Erasmus Mundus program.

Androulla Vassiliou finder, at unge europæere får et nyt syn på mange ting efter et ophold på en amerikansk uddannelsesinstitution, og at det beriger deres videre liv.

I Strategien Europa 2010 ligger, at unges mobilitet skal styrkes, og flere skal få erfaringer med uddannelse i et andet land. Vassiliou mener, det styrker deres uddannelsesniveau, og at samarbejdet med USA er en aktiv.

Ambassadør Kennard finder, at de unge i dag har langt større muligheder for at gøre karriere gennem uddannelse end tidligere generationers unge.

- Der vil være mange flere muligheder, men kun, hvis folk forbereder sig på at udnytte de muligheder, udtaler ambassadøren.

Generelt oplever dobbelt så mange amerikanere Europa end der er europæere, der tager over Atlanten.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.