Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

03.03.10 Bred kritik af EU-kommissionens udspil til Europa 2020

03. Mar. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Kritikken haglede ned over EU-kommissionen, efter den portugisiske formand, José Manuel Barroso, i dag præsenterede Kommissionens udspil til EU’s udvikling frem mod 2020. I den europæiske fagbevægelse, EFS, kalder generalsekretær John Monks udspillet for uden perspektiver og skuffende.

- Kommissionen har ikke lært noget af krisen. Den gamle Lissabon-proces spillede fallit, og der er nu brug for helt andre konkrete initiativer, der tager fat på arbejdsløsheden, og hvordan vi kommer ud af krisen, siger John Monks til fagligt.eu.
Han peger samtidig på, at der er brug for særlige euro-obligationer, så EU på den måde får midler til at løse krisen.


Parlamentet kritisk

Også i Europa-parlamentet er der skuffelse over udspillet. Socialdemokraternes Dan Jørgensen finder, at Barroso med udspillet klart viser, at han er borgerlig.

- Hans plan sjofler både beskæftigelsen og miljøet. Vi har brug for en rød og grøn politik i EU, men får i stedet en kulsort, siger Dan Jørgensen.

De liberales leder, den tidligere belgiske premierminister Guy Verhofstadt, støtter Kommissionen, men mener, at den må tage en klarere ledelse. Tigeren har behov for tænder, mener Verhofstadt.

De liberales talskvinde i 2020-strategien. Svenske Lena Ek, mener, at oplægget fra Kommissionen må have klarere mål. Hun peger også på, at Kommissionen må have overblikket over udviklingen.

I Parlamentets største gruppe, EPP, siger næstforkvinden Corien Wortmann-Kool, at der burde være mere fokus på det indre marked og de små og mellemstore virksomheders betydning.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.