Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Et år for kreativitet og innovation

05. Jan. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Det tjekkiske EU-formandskab og EU-kommissionen markerer den 7. januar, at det kommende år står i kreativiteten og innovationens tegn. Det europæiske år for kreativitet og innovation, EYCI , sætter fokus på de muligheder, der ligger i kreativiteten og innovationen ikke kun i den økonomiske udvikling, men også på den sociale område, og at de menneskelige relationer her også spiller en betydelig rolle. Mennesker skal have mulighed for at udvikle deres kompetencer.

EU-kommissær for uddannelse, kultur og ungdom, Ján Figel, siger, at EYCI skal bredes ud og berøre mange områder. Det er ikke kun inden for uddannelse og kultur, kreativiteten og innovationen har en placering, men også i virksomheder, i regionalpolitikken, i forskningen, social- og arbejdsmarkedspolitikken, energi- og miljøpolitikken og hele transportpolitikken. Han tænker informationssamfundet bredt.

- Den interesse, som mange virksomheder, foreninger, sammenslutninger og organisationer har udvist ved at ville være en del af EYCI, viser, at der er en forståelse for, hvor vigtig kreativiteten og innovationen er for Europa, siger Ján Figel.

Men det særlige år for kreativitet og innovation understreger Kommissionen, at det er udviklingen af sådanne områder, der skal sikre Europa i den globale konkurrence.

Det tjekkiske EU-formandskab giver startskuddet til året for kreativitet og innovation med en konference i Prag den 7. januar, hvor både den tjekkiske premierminister, Mirek Topalànek, EU-kommissionens formand, José Manuel Barroso, Nokia-lederen Esko Aho og forskere og også kunstnere deltager.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.