Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.01.09 Igen lavere inflation og produktion

15. Jan. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Efterspørgslen daler stadig i EU. I december var inflationen nede på 1,6 procent i eurolandene. I den normalt økonomiske dynamo Tyskland fortsatte udviklingen dybere ind i krisen med en inflation på bare 1,1 procent. Et år tidligere var en på 3,1 procent. I Frankrig var prisstigningerne nede på 1,2 procent og i Luxembourg på bare 0,7 procent, viser nye tal fra Eurostat.

At efterspørgslen falder, viser også nye tal for industriens produktion. Den var i november tilbage på niveauet for tre år siden efter fald gennem over et år og et drastisk fald i efteråret. Den tyske produktion hører til dem, der blandt de større lande går mest tilbage. Men ellers viser opgørelsen fra Eurostat, at det er østlande og især de baltiske lande, der er hårdest ramt sammen med Slovenien og Slovakiet. Produktionen i det ny euroland, Slovakiet, dalede hele 7,1 procent, mens den gik drastisk ned i Slovenien med hele 12,8 procent.

Men også industriens produktion i Danmark var under et betydeligt pres i november og faldt med 4,1 procent og dermed mere end den tyske, hvor faldet var på 3,3 procent. Irland er til gengæld igen i fremgang. Industriens produktion gik op med hele 10,2 procent.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.