Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

29.04.11 Inflationen igen i vejret

29. Apr. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Priserne tog et yderligere hop i vejret i april, skønner Eurostat. Det ventes, at den kommer op på 2,8 procent mod 2,7 procent i marts. Dermed fjerner den sig fortsat fra Den Europæiske Centralbanks mål om en inflation på kun to procent.

Banken hævede tidligere på måneden renten til 1,25 procent, hvad der fik centralbanker ikke kun i eurozonen, men også i andre EU-lande til at følge med. Den ny stigning i inflationen lægger igen et pres på ECB for en ny rentestigning, der vil lægge et yderligere pres på kriselandene i eurozonen, der kæmper med i forvejen høje renter på de lån, de er tvunget til at optage for at betale renter og afdrag på lån og lån til fortsatte statsunderskud.

Den øgede inflation skyldes tilsyneladende ikke den store optimisme i erhvervslivet. EU-Kommissionen offentliggjorde i dag indikatorer for erhvervsklimaet. De viser et fald for anden måned i træk. Faldet fjerner dog ikke smilene i erhvervslivet, da det generelle erhvervsklima stadig ligger højt selv i en sammenligning med tiden før krisen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.