Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

07.01.09 Nye prisfald

07. Jan. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den årlige inflation var nede på 1,6 procent i de 15 euro-lande, skønner Eurostat. I november var inflationen på 2,1 procent. Eurostat kommer først senere med det endelige tal, men det første skøn viser, at krisen i efteråret ramte efterspørgslen hårdere og hårdere.

Nye tal for industriens fremstillingspriser viser også klare fald. Eurostats indeks opgør faldet fra oktober til november på 1,9 procent i euro-landene og 2,1 procent i de 27 EU-lande samlet. Fra september til oktober var der også fald på henholdsvis 0,8 procent og 1,1 procent.

Frem til sommer var der klare stigninger, så industriens priser i november lå 3,3 procent højere end i november 2007 i euro-landene og 4,1 procent højere i de 27 lande samlet.

Danmark havde de største prisfald i november, hvor Eurostat registrerede en nedgang i priserne på 5,8 procent. Grækenland og Holland følger efter med fald på 3,7 procent. I alle lande faldt priserne, men mindst i Luxembourg, hvor industriens priser kun gik ned med 0,2 procent.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.