Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

07.01.10 Inflation og industripriser i vejret

07. Jan. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Inflationen i de 16 euro-lande er på vej i vejret igen. I november steg priserne med 0,5 procent på årsbasis, men inflationen er siden gået yderligere op, skønner Eurostat. Det statistiske kontor skønner, at den i december kom op på 0,9 procent.

Industriens fremstillingspriser er også på vej op igen efter kraftige fald fra slutningen af 2008. I eurolandene steg priserne med 0,1 procent i november i forhold til en måned tidligere. Året før var der tale om et fald på hele 4,4 procent.

I hele EU steg industriens fremstillingspriser med 0,2 procent mod et fald på 3,2 procent fra oktober 2008 til november.

De danske prisstigninger er de højeste. De var i november på 1,4 procent. I Letland, på Cypern og i Holland falder priserne fortsat. I Letland var faldet på 1,6 procent.

Det er især faldende energipriser, der har gjort det billigere at fremstille industrivarer. I løbet af et år var priserne på energi faldet med 8,7 procent

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.