Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

13.03.09 Lønningerne stiger

13. Mar. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Lønmodtagerne i flere EU-lande fik pæne lønstigninger i sidste kvartal af 2008. Især i Tyskland hev de ansatte mere hjem. I forhold til året før lå lønningerne 4,7 procent højere, og det er pæn stigning. I 2. kvartal var lønningerne 1,1 procent højere end året før.

Samlet i euro-landene var der sket en stigning på 3,9 procent. Østlandene fører stadig, når det gælder lønstigninger, og i de 27 EU-lande var stigningen på 4,2 procent, viser en opgørelse fra Eurostat..

Rumænerne er dem, der oplever den største fremgang i lønningerne. I fjerde kvartal var de 21,5 procent højere end året før, og bulgarerne hentede 18,4 procent mere hjem. Litauerne ligger også i top, og her steg de indirekte lønomkostninger med hele 20,6 procent.

Danmark har små lønstigninger. De var i fjerde kvartal kun nået op på 2,8 procent i forhold til året før. På Malta var krisen kommet så langt, at lønningerne var steget med blot 0,7 procent.

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.