Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

21.06.09 Byggeriet i gang igen – Euro-lande har handelsoverskud

21. Jun. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De første tegn på, at krisen letter, kommer nu. I april steg byggeriet med 0,6 procent i eurolandene og med 0,7 procent i de 27 EU-lande samlet. Det er anden måned i træk, hvor byggeriet er gået op.

Der er dog stadig langt igen, før der bygges lige så meget som tidligere. Sammenlignet med byggeriet i april sidste år ligger produktionen 4,7 procent lavere i eurolandene, og i EU som helhed var faldet på 5,1 procent, viser en opgørelse fra Eurostat.

Også handelen mellem EU og resten af verden viser fremgang. De 16 eurolande havde et plus på 2,7 milliarder euro i april, skønner Eurostat. I marts var overskuddet på 1,8 milliarder euro.

Overskuddet hentes især hjem, fordi importen falder mere end eksporten. Og det gælder ikke kun for eurolandene. I EU som helhed er der dog stadig et betydeligt handelsunderskud. De første skøn fra Eurostat viser, at det var på 7,8 milliarder euro i april. Men et år tidligere var det på hele 14,9 milliarder euro, og i marts i år på 9,3 milliarder euro.

Især Tyrkiet, Rusland, Sydkorea og Rusland køber færre europæiske varer. EU-landene køber især mindre fra Rusland, Tyrkiet, Japan og Brasilien.

Tyskland har stadig et betydeligt overskud på handelsbalancen. Fra januar til april var det på 27,4 milliarder euro. Frankrig, Spanien og Grækenland har de største handelsunderskud i EU. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.