Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

25.02.10 EU-kommissionen tror på lille vækst i år

25. Feb. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Væksten i både hele EU og i eurolandene stiger i år, men opsvinget er stadig skrøbeligt, hedder det i EU-kommissionen. På baggrund af fremskrivninger venter Kommissionen, at det samlede bruttonationalprodukt stiger med 0,7 procent i begge områder. Samtidig bliver inflationen stadig lav. Priserne går op med 1,4 procent i hele EU og 1,1 procent i euroområdet.

EU-kommissær Olli Rehn, siger på baggrund af de nye forventninger, at det økonomiske opsving er ved at vise sig. Men der er stadig grund til bekymringer især over de offentlige budgetter og arbejdsløsheden. Opsvinget er ikke på sikker grund. Der var pæn fremgang i væksten fra juli til oktober sidste år, men den tog af i de sidste måneder af året.

- Vort overordnede mål skal være at føre den europæiske økonomi tilbage på en stærk og holdbar kurs. Med dette for øje må vi gøre en indsats på to fronter, nemlig den økonomiske genopretning og konsolideringen af de offentlige finanser, udtaler Olli Rehn.

Indsatsen må efter hans opfattelse genspejle sig i den strategi for EU frem mod år 2020, som kommer til debat på EU-topmødet i næste måned.

- Det er en nødvendig forudsætning for holdbar vækst og jobskabelse, siger Olli Rehn.

Udviklingen i den øvrige verden ser lysere ud end i Europa. Væksten i verden gik ikke i minus i 2009, og opsvinget var mere robust i slutningen af året end i Europa. Især de nye vækstøkonomier i Asien gik frem. Det ventes nu, at det samlede nationalprodukt i verden uden for Europa stiger med 4 ¼ procent i år. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.