Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

20.04.09 Nye fald i industri og byggeri

20. Apr. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Byggeriet i EU-landene er igen i tilbagegang. Efter en stigning i januar på 1,7 procent i de 27 medlemslande, faldt det i februar med 1,6 procent og 1,8 procent i de 16 eurolande, viser en ny opgørelse fra Eurostat. På et år er byggeriet faldet med 11,2 procent i EU og 11,8 procent i eurolandene. Det er nu på niveau med byggeriet i sommeren 2002.

Også industrien tabte nyt terræn i februar. Produktionen gik tilbage med 2,3 procent i eurolandene og er på et år faldet med hele 18,4 procent i de 16 lande og har ikke ligget så lavt i over ti år.

De største kriser oplever de baltiske lande. I Estland faldt industriens produktion med 30,2 procent på et år. I Letland var produktionen 24,2 procent lavere end i februar året før og i Litauen 12,2 procent.

I Sverige fortsætter tilbagegangen og var i februar 20,3 procent lavere end i februar 2008. Energi og ikke-varige forbrugsgoder oplever generelt de mindste fald.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.