Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

25.06.09 Nyt styrtdyk i industriens ordrer

25. Jun. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Industriens ordrer tog et nyt styrtdyk i april, efter det bratte fald i nye ordrer fladede en smule ud i marts. På en måned faldt tilgangen af nye ordrer med 1,0 procent i eurolandene. I marts var faldet kun på 0,2 procent efter et næsten lodret fald i kurven fra sidste sommer.

I det samlede EU var faldet i april kun på 0,5 procent, men i de 27 lande samlet var der ikke nogen bedring i marts, hvor faldet også var på 0,5 procent, viser en ny opgørelse fra Eurostat.

Den drastiske udvikling betyder, at industrien i april havde 35,5 procent færre ordrer end i samme måned sidste år. I EU som helhed er faldet på 35 procent.

Dramatisk fald i Danmark

I forhold til situationen i april sidste år har samtlige EU-landene i dag langt færre ordrer. Der er samtidig tale om en meget ensartet situation, hvor beholdningerne er skrumpet ind med mellem 22 og 44,4 procent, som det er sket i det hårdt ramte Estland.

Men den seneste måned er der stor forskel på udviklingen. I Portugal arbejdede virksomhederne på 22,9 procent færre ordrer. Men de danske virksomheder, der var godt i gang i marts, havde i april 13,5 procent mindre at arbejde med. I Letland gik det fremad for anden måned i træk, og også i Bulgarien var udviklingen vendt. Men i Estland falder antallet af ordrer stadig. 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.