Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

25.02.09 Industriens ordrer falder 6,4 pct.

25. Feb. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Den økonomiske krise rammer hårdere og hårdere. Fra november til december faldt industriens ordrer med 6,4 procent i de 27 EU-lande. Måneden før var faldet på 5,1 procent, viser en ny opgørelse fra Eurostat.

Hvis skibe, tog og fly holdes ude, er udviklingen i industrien endnu mere kritisk. Så var faldet i ordrer på hele 21,2 procent.

Eurolandene er også hårdt ramt, men tilbagegangen er en anelse mindre. Fra november til december faldt den samlede industris ordrer med 5,2 procent mod 4,7 procent måneden før. Uden den tunge industri var faldet på 22,1 procent.

Udviklingen betyder, at industrien nu har fem procent færre ordrer end for et år siden.

Danmark hører til de lande, der klarer sig bedst. Ordrer beholdningen faldt 1,2 procent i december mod 8,9 procent i kriselandet Sverige. Flere lande i Østeuropa er hårdt ramt. I Ungarn var faldet på 13 procent og i Slovakiet på 11,4 procent.

Men også Holland er på vej ind i krisen med et fald på 13,0 procent, og krisen i Tyskland understreges af et fald på 8,0 procent.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.