Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

12.02.09 Nyt stort fald i industriens produktion

12. Feb. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Industrien skruede yderligere ned for blusset i december. I de 15 euro-lande faldt produktionen med 2,6 procent. Dermed forværredes krisen, efter den i oktober faldt med 1,7 procent og 2,2 procent i november. Sammenlignet med december 2007 var produktionen hele 12 procent lavere et år senere.

Den danske produktion faldt også, men kun med 0,2 procent efter en mareridtsmåned i november, hvor den gik ned med 4,6 procent i forhold til oktober, viser en ny opgørelse fra Eurostat.

Værst er udviklingen i Slovakiet, der i forvejen har en høj ledighed. Produktionen faldt 3 procent i oktober, med 7,1 procent i november og fortsatte faldet med hele 12,7 procent i december.

Også Rumænien, der har haft pæn vækst, er nu ude i store problemer med fald på 3,8 procent, 6,3 procent og 8,6 procent gennem månederne frem til årsskiftet.

På årsbasis er produktionen faldet mest i Estland. Den var i december hele 20,7 procent lavere end året før. Men Sverige er også hårdt ramte. Produktionen var 18,4 procent lavere end i december 2007.

Intet land har øget produktionen fra december 2007 og et år frem. Nedgangen var på 19,6 procent i Spanien, 15,6 procent i Finland, 17,5 i både Rumænien og Slovenien, og tallet var for Italien 14 procent, Frankrig 10,7 procent, Storbritannien 8,8 procent, Letland 14,2 procent.

Kun Danmark, Storbritannien, Polen, Litauen og Grækenland har fald på et enkelt ciffer. Litauen har haft den mindste nedgang. Den var på 4,4 procent, mens Danmark følger efter med et fald på 6,8 procent.

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.