Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

23.09.09 Industriens ordrer i nyt opsving

23. Sep. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Industriens frie fald er vendt både i eurolandene og EU som helhed. I juli steg industriens beholdning af ordrer med 2,6 procent, efter kurven var vendt i juni. Da steg ordrebeholdningen med hele fire procent.

Det positive i juli er, at folk igen køber varige forbrugsgoder. Indtil juli tyndede det ud i ordrerne måned for måned, men i juli havde virksomhederne hele 5,6 procent flere ordrer på varige forbrugsgoder end i juni.

Også i resten af EU går det som helhed igen en smule frem. I de 27 lande steg industriens beholdning af ordrer med 1,6 procent efter et fald i juni på 0,6 procent, viser opgørelsen fra Eurostat.

I Tyskland er ordrebøgerne blevet tykkere helt fra maj. Også de danske virksomheder kan ånde en smule lettet op. Efter et katastrofalt fald på 29 procent i juni, fik virksomhederne flere ordrer i juli. Det blev en stigning på seks procent. Og det kriseramte Sverige mærker også, at de økonomiske vinde bliver mildere. Industrien har fået flere ordrer tre måneder i træk og lå inde med 10,2 procent flere ordrer i juli end i juni.

I forhold til sidste sommer ser det dog stadig ikke godt ud. Virksomhederne har langt færre ordrer, og de arbejder slet ikke i samme omfang på at opfylde dem. Værst ser det ud i Estland, Storbritannien, Slovenien og Litauen. Men heller ikke i Holland, der blev ramt hårdt af finanskrisen, men stadig har få arbejdsløse, har nu gang i langt færre arbejder end sidste år.

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.