Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.12.10 Uventet svag stigning i produktionen

15. Dec. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Industrien i EU har det stadig svært. Mens økonomer ifølge BBC havde ventet en stigning på 1,3 procent i produktionen i eurolandene i oktober, blev den kun på 0,7 procent og synes langt fra forventningen om, at den for hele året blev på 7,6 procent. I EU som helhed steg produktionen imidlertid kun med 0,3 procent, viser en opgørelse fra Eurostat.

Det er dog gået frem i forhold til september, hvor produktionen i begge områder direkte faldt. I forhold til oktober sidste år er der tale om en stigning på 6,9 procent i eurolandene.

Væksten steg mest i Litauen, hvor den kom op på 9,7 procent. De baltiske lande har i det hele taget fået gang i produktionen igen. De tre lande topper, når produktionen sammenlignes med oktober sidste år. Den er øget med 37,3 procent i Estland, 21,1 procent i Letland og 17,1 procent i Litauen.

Det tæller dog mere for væksten i Europa, at den tyske produktion steg med 12,1 procent, den finske med 11,8 og den polske med 10,4 procent.

Grækenland har fået gang i industrien igen med en vækst i oktober på 3,6 procent. Den danske steg med 5,5 procent i september, men faldt med 2,8 procent i oktober. Kun Irland oplevede et større fald.

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.