Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

19.01.10 Hvert femte barn i EU risikerer et liv i fattigdom

19. Jan. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Millioner af børn i EU lever i fattigdom, og endnu flere er i fare for at opleve fattigdom i deres barndom. Hvert femte barn i hele EU lever i familier, der er fattige eller i fare for at blive det.

Værst er det for børn i de senest optagne medlemslande. I Rumænien er et barn ud af tre enten fattig eller i fare for at blive det. I Bulgarien er det 26 procent. Men også i store gamle EU-lande er den gal. I Italien lever hvert fjerde barn under så dårlige forhold, at de kan betegnes som fattige eller i risikogruppen.

2010 er året, hvor EU sætter fokus på fattigdommen. Eurostats nye opgørelse over fattige viser, at der er behov for en kraftig indsats, hvis den skal bekæmpes. Samlet er 17 procent af EU-landenes borgere fattige eller i fare for at blive det.

Værst er situationen i Letland, hvor 26 procent af befolkningen er fattige eller i risikogruppen. I Bulgarien og Rumænien er livet ikke lettere. Men også spanierne oplever nøden. 20 procent er røget ud i fattigdom eller i fare for at havne der. Grækerne er i samme situation.

Eurostat ser også på, hvordan fattigdommen konkret opleves, og for millioner er vinteren hård at komme igennem. 34 procent af bulgarerne har ikke råd til at fyre op, så hjemmet er ordentlig varmt. Det gælder også hver fjerde rumæner.

Men også folk, der lever i den varmere del af Europa, lider under kulden i dårligt isolerede hjem. 35 procent af portugiserne har ikke tilstrækkelig varme, og på Cypern har 29 procent ikke råd til at fyre op.

Mindst en uges ferie er almindelig i de mere velstående lande. I 14 EU-lande har over 50 procent af familierne ikke råd til at tage en uge væk fra hjemmet. I Rumænien er det en luksus for de få. 76 procent af rumænerne har ikke råd til det. 67 procent af ungarerne er i samme situation. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.