Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

19.10.07 EU-kommission ønsker en total og aggressiv tilgang til fattigdomsbekæmpelse

18. Oct. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-kommissionen åbnede den 17. oktober 2007 en ny og omfattende høringsrunde for at kunne tage nye og afgørende skridt i fattigdomsbekæmpelsen.

78 millioner mennesker i EU-området risikerer at leve i fattigdom, selv blandt folk i arbejde er 8 procent i fare for at leve i fattigdom.

EU-kommissær Vladimir Spidla siger, at EU-landenes regeringschefer i 2000 lovede sig selv og hinanden at udrydde fattigdommen i Europa, men alligevel er 16 procent af befolkningen stadig i risikozonen.

Kommissionen lover en ”total tilgang” til fattigdomsbekæmpelsen og lover en generelt set mere aggressiv politik.

Foreløbig åbner man en høring på basis af en ny grønbog, en høring som medlemslande, arbejdsmarkedets parter, virksomheder, organisationer og enkeltpersoner opfordres til at deltage i først og fremmest for at bidrage til et mere åbent arbejdsmarked, der inddrager folk i stedet for at udelukke.

Kommissionens udspil findes her, hvor der er link til både Meddelelsen fra Kommissionen om fattigdomsbekæmpelsen og til høringsrunden, der slutter med udgangen af februar 2008.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.