Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

14.09.11 Udviklingslande overvejer at støtte EU

14. Sep. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Verdens nye udviklingsøkonomier overvejer at støtte eurozonen, så Europa kan komme på fode igen. På et møde blandt BRIKS-landenes finansministre senere på måneden ventes det, at spørgsmålet kommer op. BRIKS-landene (Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika) har dog ikke samme interesser. Et lland som Indien ikke har mange interesser i de europæiske kriselande Grækenland, Portugal og Irland, mens først og fremmest Kina har formuer ude at svømme.

Ideen til mødet kommer ifølge Reuters fra Brasiliens finansminister, R. Gopalan, der finder, at landene må hjælpe med opkøb af kriselandenes statsobligationer.

I Kina hedder det, at landet ikke kan klare at udvikle sig alene, men er afhængig af den globale udvikling. Derfor bekymrer det kineserne, at Europa stadig hænger fast i den økonomiske krise, og at en mulig græsk fallit kan sprede sig. Kina har over 3.000 milliarder dollar i udenlandsk valuta.

Den kinesiske premierminister Wen Jiabao, gentog i går på et World Economic Forum-møde i Beijing, at Kina er parat til at fortsætte støtten.

- Vi har sagt utallige gange, at Kina er villig til at give en hjælpende hånd, og vi vil fortsætte med at investere der, sagde Wen ifølge Reuters.

Mødet mellem BRIKS-landene holdes i forbindelse med et møde med Verdensbanken og IMF den 22. september. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.