Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.12.09 Europæerne ser arbejdsløshed som største problem

15. Dec. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Over halvdelen af borgerne i EU-landene finder, at arbejdsløsheden i hjemlandet er det største problem i dag. Selv om borgerne generelt ser mere positivt på den økonomiske udvikling, er det ikke optimismen, der præger billedet i en ny Eurobarometer fra EU-kommissionen.

21 procent tror, at den økonomiske situation bliver værre i de næste 12 måneder, mens 38 venter, at det hverken bliver bedre eller værre.

Europæerne så dog klart mindre lyst på fremtiden, da Eurobarometer sidst tog pulsen på de 27 EU-landes borgeres syn på udviklingen. Men det er slående, at mange venter, det går bedre i andre lande end i deres eget.

31 procent tror, at det stadig går ned ad bakke i hjemlandet det kommende år. 37 procent spår ingen ændring, mens kun 28 procent venter, at det går fremad med økonomien.

Næstformand i den afgående EU-kommission, svenskeren Margot Wallstrøm, konkluderer da også, at borgerne stadig ser med alvor på den økonomiske krise og dens følger.

- Borgerne har helt klart tilkendegivet, at beskæftigelsessituationen bekymrer dem mest, og at EU skal blive ved med at fokusere nøje på krisen og vise sin vilje til at tackle den, sagde Margot Wallström, i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen.

Den viser også, at det er krisens hjemlige følger, der bekymrer borgerne. Arbejdsløsheden er den største bekymring, men derefter kommer den økonomiske situation og om pengene slår til. Hver femte ser inflationen som et problem, selv om den i de fleste lande er helt i bund. Kriminaliteten bekymrer lige så meget. Dermed er der flere end tidligere, der peger på kriminalitet som et stort problem.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.