Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Grækere bliver landmænd

20. Mar. 2012 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

20.03.2012 Grækere opgiver arbejdsløsheder i de store byer og flytter på landet. 14 unge arbejdsløse i byen Thessaloniki underskrev i går en kontrakt, hvorefter de leaser jord på landet og begynder et liv som landmænd. Prisen for lejen af jorden er 5 euro per 1000 kvadratmeter.

Flere af de unge har studeret landbrug, men interessen for at starte en helt ny tilværelse på landet gælder ikke kun dem, der kender til faget. Over 1,5 millioner grækere i Athen og Thessaloniki har ifølge Athens News udtrykt interesse for at tager springet ud i naturen og begynde som landmænd.

Staten ejer 1,1 million hektar jord, og næsten det hele er egnet til opdyrkning. Landbrugsministeriet arbejder nu på at få opbygget en database, der registrerer hele området og kan forenkle kontrollen med jorden og betalingerne for leje.

Allerede nu er der 4.000 ansøgninger om leasing af jordstykker, og ansøgningerne ventes at stige i takt med, at folk går længere uden arbejde. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.