Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

21.09.11 Græske offentlige ansatte kan få halveret lønnen

21. Sep. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De offentligt ansatte i Grækenland risikerer at få skåret 50 procent af lønnen og tappet yderligere i pensionerne. De særlige ”tekniske” inspektører fra EU, den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond, tager tilbage til Athen i næste uge for at hjælpe med at få en ny, græsk krisepolitik igennem. Tekniske diskussioner fortsætter de kommende dage.

Det er lokale rapporter, der ifølge EUObserver siger, at offentligt ansatte kan vente, at deres lønninger bliver sat ned og pensioner skåret. Afgifter på tobak og alkohol bliver sat op, og det bliver dyrere at køre på vejene.

Op mod 100.000 offentligt ansatte kan ikke bare vente en nedsat løn, men en fyreseddel.

IMF har ifølge Reuters klaget over, at Grækenland ikke hidtil har levet op til de krav, landet er stillet overfor. IMF advarer grækerne med trusler om at stoppe for den ny hjælpepakke på 110 milliarder euro. Kravet har tidligere været privatiseringer for 50 milliarder euro de kommende år.

Medlemmer af parlamentet og den græske befolkning er imod nye indgreb, og finansminister Evangelos Venizelos siger, at alvoren af den græske krise endnu ikke er gået op for befolkningen.

EU-Kommissionen udtalte i går, at det går fremad med drøftelserne med grækerne.

Det haster med at få en plan på plads, da Grækenland har brug for at få en ny skive af krisehjælpen inden længe. Finansministeren ventede i går at få 8 milliarder euro udbetalt i næste måned. De er nødvendige for, at det offentlige kan betale forpligtelser. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.